Túróval töltött gombafejek
2012-05-17- Típus: Töltött gomba receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Viszonylag olcsón és gyorsan tudjuk elkészíteni. Elkészítése sem nehéz, ezért ajánlom bárkinek!
Ezeket szerezd be:
- 16 db nagyobb Csiperkegomba
- 20 dkg Juhtúró
- 2 Vöröshagyma
- Olaj
- Pirospaprika
1. lépés
A gombának a szárát levágjuk, kitörjük. Ezután alaposan megmossuk a gombafejeket, majd a vizet lecsöpögtetjük. Ezután kicsire felvágjuk a hagymát és összedolgozzuk a a túróval. Tehetünk bele sót, pirospaprikát, borsot, attól függően, hogy mi milyet ízvilágot szeretnénk.
2. lépés
A gombák közepébe beletesszük a juhtúrót, majd olajjal kikent tepsibe rendezzük őket és bevágjuk szépen a sütőbe. Amikor már szép a színe (kb. 15-20 perc után), akkor megszórjuk még egy kis pirospaprikával. Ízesítés szerint mehet rá még bors, sajt a tetejére. Köretként tudom ajánlani a rizst, hasábburgonyát.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
4 634 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
149 kcal -
Összes Zsír
8,2 g -
Koleszterin
5 mg -
Szénhidrát
9,6 g -
Cukor
3,7 g -
Fehérje
10,6 g