Túróval töltött gombafejek

2012-05-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Viszonylag olcsón és gyorsan tudjuk elkészíteni. Elkészítése sem nehéz, ezért ajánlom bárkinek!

Ezeket szerezd be:

  • 16 db nagyobb Csiperkegomba
  • 20 dkg Juhtúró
  • 2 Vöröshagyma
  • Olaj
  • Pirospaprika

1. lépés

A gombának a szárát levágjuk, kitörjük. Ezután alaposan megmossuk a gombafejeket, majd a vizet lecsöpögtetjük. Ezután kicsire felvágjuk a hagymát és összedolgozzuk a a túróval. Tehetünk bele sót, pirospaprikát, borsot, attól függően, hogy mi milyet ízvilágot szeretnénk.

2. lépés

A gombák közepébe beletesszük a juhtúrót, majd olajjal kikent tepsibe rendezzük őket és bevágjuk szépen a sütőbe. Amikor már szép a színe (kb. 15-20 perc után), akkor megszórjuk még egy kis pirospaprikával. Ízesítés szerint mehet rá még bors, sajt a tetejére. Köretként tudom ajánlani a rizst, hasábburgonyát.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

4 634 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    149 kcal
  • Összes Zsír

    8,2 g
  • Koleszterin

    5 mg
  • Szénhidrát

    9,6 g
  • Cukor

    3,7 g
  • Fehérje

    10,6 g