Túrós csusza recept

2012-11-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A túrós csusza nem tartozik a bonyolult ételek közé, amit fáradságos órák múlva tudunk a szánkba lapátolni. Egyszerű és még is nagyszerű! Nem valami egészséges, de a Dédik is ezt ették és 90 évig éltek.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g széles metélt
  • 500 g túró
  • 200 g szalonna, kockára vágva
  • 1 nagy pohár tejföl

1. Lépés

A tésztát bő sós vízben kifőzzük. A szalonnát vágjuk apró kockákra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg.

2. Lépés

Egy tányérba szedjük a tésztát, összekeverjük a túróval, a tejföllel és a pirított szalonnával, majd tányérokra szedjük.

 

Tipp: Az apósom be szokta tenni tepsibe és olyan 15-20 perc alatt ropogósra süti 200°C-on. Így is szeretjük.

 

fotó: kockalanykonyhaja
Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 614 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csusza

  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

  • Túrós csusza sült baconnel és virslivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    710 kcal
  • Zsír

    28.9g
  • Szénhidrát

    61.9g
  • Fehérje

    47.5g