Túrós csusza recept
2012-11-07- Típus: Túrós tészta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A túrós csusza nem tartozik a bonyolult ételek közé, amit fáradságos órák múlva tudunk a szánkba lapátolni. Egyszerű és még is nagyszerű! Nem valami egészséges, de a Dédik is ezt ették és 90 évig éltek.
Ezeket szerezd be:
- 400 g széles metélt
- 500 g túró
- 200 g szalonna, kockára vágva
- 1 nagy pohár tejföl
- só
1. Lépés
A tésztát bő sós vízben kifőzzük. A szalonnát vágjuk apró kockákra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg.
2. Lépés
Egy tányérba szedjük a tésztát, összekeverjük a túróval, a tejföllel és a pirított szalonnával, majd tányérokra szedjük.
Tipp: Az apósom be szokta tenni tepsibe és olyan 15-20 perc alatt ropogósra süti 200°C-on. Így is szeretjük.
fotó: kockalanykonyhaja
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 853 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
710 kcal -
Zsír
28.9g -
Szénhidrát
61.9g -
Fehérje
47.5g