Török gyümölcsleves recept
2012-04-15- Típus: Gyümölcslevesek
- Nemzetiség: Török
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze fehér bab
- 1/2 csésze dió
- 1 csésze garbanzo bab
- 1 csésze árpa
- 1 csésze szárított sárgabarack
- 1 csésze mazsola
- 1/2 csésze füge
- 1 csésze cukor
Recept elkészítése
1. Előző este öblítsük és áztassuk a babot (mindkét fajtát együtt) és az árpát 2 különböző tálban. Reggel ismét két tálban főzzük meg a babot és külön az árpát. Mikor megpuhultak, öntsük össze egy nagy fazékba, adjuk hozzá a gyümölcsöt és a cukrot. Főzzük közepes lángon, időnként megkeverve, amíg gyümölcs nagyon puha lesz és árpából keményítő szabadul fel. Végül szórjuk bele a diót.
Hagyjuk kihűlni, vagy tegyük hűtőszekrénybe, ha szükséges. Szolgáljuk uzsonnára vagy desszertként dióval megszórva a tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
7 803 megtekintés