Szezámmagos bundás csirke

2012-08-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az egyik kedvencem a szezámmagos panír, talán még anyukám mutatta a receptet. Nagyon egyszerű és még is ötletes és finom ebéd vagy vacsora lehet belőle!

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet csirkemell
  • 3 nagy tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/4 csésze liszt
  • 3/4 csésze zsemlemorzsa
  • 1/4 csésze szezámmag

1. lépés

Ha szükséges, akkor klopfoljuk ki a csirkemelleket. Verjük fel a tojást, a sót, a borsot és fokhagymaport. Helyezzük a lisztet egy másik tálba és a szezámmaggal kevert zsemlemorzsát egy harmadik tálba. Egyszerűen panírozzuk ki a húsokat.

2. lépés

Süssük ki olajban a rántott husikat, majd szedjük ki egy papírtörlőre és itassuk fel a felesleges olajat róluk. Tálaljuk rizzsel vagy párolt zöldséggel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

13 060 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkemell currys rizzsel és gyümölcsökkel

  • Rántott hús és máj madársalátával

  • Rántott hús kápiás kukoricás salátával

  • Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel

  • Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    326,8 kcal
  • Összes zsír

    18,4 g
  • Szénhidrát

    15,9 g
  • Fehérje

    25,3 g