Szezámmagos bundás csirke
2012-08-06- Típus: Rántott hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az egyik kedvencem a szezámmagos panír, talán még anyukám mutatta a receptet. Nagyon egyszerű és még is ötletes és finom ebéd vagy vacsora lehet belőle!
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet csirkemell
- 3 nagy tojás
- 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/4 csésze liszt
- 3/4 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze szezámmag
1. lépés
Ha szükséges, akkor klopfoljuk ki a csirkemelleket. Verjük fel a tojást, a sót, a borsot és fokhagymaport. Helyezzük a lisztet egy másik tálba és a szezámmaggal kevert zsemlemorzsát egy harmadik tálba. Egyszerűen panírozzuk ki a húsokat.
2. lépés
Süssük ki olajban a rántott husikat, majd szedjük ki egy papírtörlőre és itassuk fel a felesleges olajat róluk. Tálaljuk rizzsel vagy párolt zöldséggel.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
13 060 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
326,8 kcal -
Összes zsír
18,4 g -
Szénhidrát
15,9 g -
Fehérje
25,3 g