Sonkás-zöldséges rántotta

2012-05-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Reggel éppen azon gondolkodtam, hogy mit is egyek. Láttam, hogy van itthon tojás, sonka és zöldség. Beugrott! Sonkás-zöldséges rántotta! Azt szeretem a rántottában, hogy gyorsan és változatosan lehet elkészíteni. 90 napos fehérje napnál is nyugodtan ehetjük.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 2 dkg lightos (szívbarát) margarin
  • 1 piros Kaliforniai paprika
  • 20 dkg Sonka
  • 10 dkg Sajt

1. lépés

A vöröshagymát felszeleteljük és margarinon addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz.

2. lépés

Ha már üveges lett a hagyma, akkor beletesszük a kis kockákra vágott paprikát és egy pár percig pároljuk, ezután pedig a szintén kis kockákra, csíkokra vágott sonkát tesszük bele. Én itt kb. 1-2 percig pirítom a sonkát.

3. lépés

A tojásokat felverjük és megsózzuk ízlésünk szerint, (szoktam beletenni borsot és pirospaprikát is, hogy kicsit fűszeresebb, magyarosabb legyen), majd rázúdítjuk a sonkákra. Addig kevergetjük, amíg számunka elfogadható állagúra változik. Valaki keményen szereti, más meg folyósabban. Ha elkészült, akkor tehetünk a tetejére reszelt sajtot.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 415 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    603 kcal
  • Összes Zsír

    42,2 g
  • Koleszterin

    437 mg
  • Szénhidrát

    14 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    41,4 g