Sonkás gombasaláta
2012-08-10- Típus: Fehérje nap, Gombasaláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Van otthon friss gombánk? Na akkor itt a lehetőség, hogy kipróbáljunk egy új receptet.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg Csiperkegomba
- 25 dkg Sonka
- Só
- Bors
- Cukor
- Ecet
- Citromlé
- Olaj
- Petrezselyem zöldje
- Metélőhagyma
1. lépés
A gombákat megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a sonkát pedig csíkokra, kockákra. Összekeverjük, majd kevés olajon pár percig pároljuk.
2. lépés
Egy külön tálban keverjük össze a sót, a borsot, a cukrot, a citromlevet és az ecetet is, majd öntsük a sonkás gombákra. Szórjuk meg apróra felvágott metélőhagymával és petrezselyemmel.
3. lépés
Ha elkészült a salátánk, akkor (ha megoldható) 30 percet legalább pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 700 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
431 kcal -
Összes Zsír
25,8 g -
Koleszterin
71 mg -
Szénhidrát
22,3 g -
Cukor
8,9 g -
Fehérje
33,6 g