Sonkás gombasaláta

2012-08-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Van otthon friss gombánk? Na akkor itt a lehetőség, hogy kipróbáljunk egy új receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg Csiperkegomba
  • 25 dkg Sonka
  • Bors
  • Cukor
  • Ecet
  • Citromlé
  • Olaj
  • Petrezselyem zöldje
  • Metélőhagyma

1. lépés

A gombákat megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a sonkát pedig csíkokra, kockákra. Összekeverjük, majd kevés olajon pár percig pároljuk.

2. lépés

Egy külön tálban keverjük össze a sót, a borsot, a cukrot, a citromlevet és az ecetet is, majd öntsük a sonkás gombákra. Szórjuk meg apróra felvágott metélőhagymával és petrezselyemmel.

3. lépés

Ha elkészült a salátánk, akkor (ha megoldható) 30 percet legalább pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 017 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    431 kcal
  • Összes Zsír

    25,8 g
  • Koleszterin

    71 mg
  • Szénhidrát

    22,3 g
  • Cukor

    8,9 g
  • Fehérje

    33,6 g