Sárgabarackos-balzsamecetes csirke

2012-06-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Érdekes ízvilág bevállalós embereknek. Kóstolásra a barack és az ecet nem is olyan nagyon fura együtt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 teáskanál olaj
  • 1/2 csésze vöröshagyma
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1/2 teáskanál só
  • 4-8 szelet csirkemell
  • 1/3 csésze baracklekvár
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1/4 teáskanál fekete bors

1. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Tegyük bele a szeletelt hagymát és pirítsuk körülbelül 5 percig.

2. Lépés

Megszórjuk a csirkét kakukkfűvel és 1/4 teáskanál sóval bedörzsöljük. Tegyük a serpenyőbe a csirkét egyszerre 2 filét és süssük 6 percig mindkét oldalát. Vegyük ki a csirkét és tartsuk melegen.

3. Lépés

Készítsük el a mártást. Csökkentsük a serpenyő alatt a hőfokot. Adjunk hozzá 1/4 teáskanál sót, a lekvárt, az ecetet, a borsot és állandó keverés mellett sűrítsük, ameddig mártás állagú nem lesz. Kanalazzuk a csirkére a meleg mártást.

 

Tipp: Lehet, hogy a gyerekeknek kicsit erős az ízvilág, ezért tálaljuk a csirke mellé a mártást és ha ízlik nekik, akkor tunkolni tudják.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

2 268 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott szelet a nyár ízeivel

  • Őszibarackos hússzelet

  • Narancsos csirkecomb

  • Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

  • Banánnal töltött csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    299 kcal
  • Összes zsír

    9,6 g
  • Szénhidrát

    18 g
  • Fehérje

    33,2 g