Sárgabarackos-balzsamecetes csirke
2012-06-22- Típus: Gyümölcsös húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Érdekes ízvilág bevállalós embereknek. Kóstolásra a barack és az ecet nem is olyan nagyon fura együtt.
Ezeket szerezd be:
- 1 teáskanál olaj
- 1/2 csésze vöröshagyma
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1/2 teáskanál só
- 4-8 szelet csirkemell
- 1/3 csésze baracklekvár
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1/4 teáskanál fekete bors
1. Lépés
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Tegyük bele a szeletelt hagymát és pirítsuk körülbelül 5 percig.
2. Lépés
Megszórjuk a csirkét kakukkfűvel és 1/4 teáskanál sóval bedörzsöljük. Tegyük a serpenyőbe a csirkét egyszerre 2 filét és süssük 6 percig mindkét oldalát. Vegyük ki a csirkét és tartsuk melegen.
3. Lépés
Készítsük el a mártást. Csökkentsük a serpenyő alatt a hőfokot. Adjunk hozzá 1/4 teáskanál sót, a lekvárt, az ecetet, a borsot és állandó keverés mellett sűrítsük, ameddig mártás állagú nem lesz. Kanalazzuk a csirkére a meleg mártást.
Tipp: Lehet, hogy a gyerekeknek kicsit erős az ízvilág, ezért tálaljuk a csirke mellé a mártást és ha ízlik nekik, akkor tunkolni tudják.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
3 887 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
299 kcal -
Összes zsír
9,6 g -
Szénhidrát
18 g -
Fehérje
33,2 g