Sajtos-sonkás-zöldséges raguval töltött cipó

2016-06-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ropogós cipóban sült finomságok. Ez maga a gyönyör! Csak nagyétkűeknek! Rajtam kifogott.

Ezeket szerezd be:

  • Cipóhoz:
  • 2 db Cipó
  • Töltelékhez:
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 0.5 csokor Medvehagyma
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 2 db Chilipaprika
  • 1 db Paradicsom
  • 10 dkg Csiperkegomba
  • 6 db Olívabogyó (chilivel töltött)
  • 6 db Olívabogyó (mag nélküli)
  • 10 dkg Gépsonka
  • 1 db Tojás
  • 5 dkg Füstölt sajt
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
  • Tálaláshoz:
  • 2 csipet Só (ízlés szerint)
  • 2 csipet Bors (ízlés szerint)
  • 2 csipet Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
  • 2 csipet Oregánó (ízlés szerint)
  • 10 dkg Salátakeverék
  • 6 db Retek (hónapos retek)
  • 1 kiskanál Fehérborecet
  • 1 ek Olívaolaj (extra szűz)
  • Díszítéshez:
  • 2 db Chilipaprika

1. lépés

A tojást megfőzöm.

2. lépés

Közben a zöldségeket feldarabolom, a sonkát, a sajtot kockára vágom.

3. lépés

Egy nyél nélküli serpenyőben kevés olajon a hagymákat megdinsztelem, majd rádobom a sonkát, végül a zöldségeket. Fűszerezem.

4. lépés

Amikor már szépen megpirult minden, a serpenyőt leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a sajtot, s az ugyancsak felkockázott tojást.

5. lépés

Amíg a ragu készült, megskalpoltam a cipót, kivájtam a belsejét. Ebbe az üregbe kanalazom a ragut.

6. lépés

A cipót beteszem a serpenyőbe, letakarom alufóliával, s 180 °C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát, átkapcsolom grillfokozatra, s 200 °C fokon további 15 percig sütöm.

7. lépés

Egy tányérra rakok salátát, félbevágott retkeket, fűszerezem, meglocsolom ecettel, olívaolajjal. Ráhelyezem a cipót, s díszítem chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

697 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1488 kcal
  • Zsír

    37,96 g
  • Koleszterin

    153 mg
  • Szénhidrát

    237,9 g
  • Cukor

    42,1 g
  • Fehérje

    56,9 g