Rigatoni sonkával és túróval

2014-01-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A rigatoni tésztát megfőztem, majd sonkával és túróval kevertem. Finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tészta (Mezzi Rigatoni)
  • 2 szelet sonka (pizza)
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg túró (tehén)
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. lépés

A tésztát sós vízben felteszem főni.

2. lépés

A pizzasonkát kockára vágom, olajon megsütöm.

3. lépés

Közben a többi hozzávalót összekeverem, a sonkához adom, majd belekeverem a leszűrt tésztát.

4. lépés

Vágott petrezselymet szórok rá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 076 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csusza dióval

  • Túrós csusza

  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    766 kcal
  • Zsír

    30,3 g
  • Koleszterin

    229 mg
  • Szénhidrát

    91,6 g
  • Cukor

    6,3 g
  • Fehérje

    33,4 g