Rigatoni sonkával és túróval
2014-01-11- Típus: Túrós tészta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A rigatoni tésztát megfőztem, majd sonkával és túróval kevertem. Finom lett.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tészta (Mezzi Rigatoni)
- 2 szelet sonka (pizza)
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg túró (tehén)
- 1 evőkanál tejföl
- 1 db tojás
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. lépés
A tésztát sós vízben felteszem főni.
2. lépés
A pizzasonkát kockára vágom, olajon megsütöm.
3. lépés
Közben a többi hozzávalót összekeverem, a sonkához adom, majd belekeverem a leszűrt tésztát.
4. lépés
Vágott petrezselymet szórok rá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 076 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
766 kcal -
Zsír
30,3 g -
Koleszterin
229 mg -
Szénhidrát
91,6 g -
Cukor
6,3 g -
Fehérje
33,4 g