Répás szójafasírt recept

2012-06-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A barátnőm pár évvel ezelőtt fogyókúrázni kezdett és kitalálta, hogy ö bizony pár hétig vega lesz. Meglepő módon nagyon jó kis recepteket talált magának és a vega közösség is nagyon sok tanáccsal látta el. Amikor megkóstoltam a répás szójafasírtot, nem gondoltam volna, hogy ilyen finom tud lenni.

Ezeket szerezd be:

  • Szójagranulátum
  • 3 db Tojás
  • Zsemlemorzsa
  • 1-2 db Répa
  • 2 csokor Petrezselyem
  • 1 Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • Bors
  • Pirospaprika
  • Olaj (sütéshez)

1. lépés

A szójagranulátumot beáztatjuk vízbe körülbelül 30 percre. A víznek a mennyisége a duplája legyen a szójának. Ha az idő letelt, jól kinyomkodjuk a szóját.

1. lépés

A répát, petrezselymet és a hagymákat felvágjuk, felaprítjuk, majd a szójával összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük és közben a tojást, zsemlemorzsát is hozzáadjuk. Annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, amennyi a formázáshoz szükséges lesz nekünk. Ezt menet közben úgy is érzékelni fogjátok.

3. lépés

Megformáljuk amire csak szeretnénk és olajon óvatosan kisütjük. Köretként tudom ajánlani a sült krumplit vagy a burgonyapürét.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 702 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toast csípős petrezselymes tofus fasírttal

  • Zöldségfasírt vegáknak

  • Szójafasírt recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    742 kcal
  • Összes Zsír

    34,7 g
  • Koleszterin

    123 mg
  • Szénhidrát

    51,5 g
  • Cukor

    4,6 g
  • Fehérje

    52,4 g