Rántott gomba töltve
2012-06-08- Típus: Rántott zöldségek, Töltött zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Aki még nem látott ilyet, azt meglepetésként fogja ez érni. Golyó alakú gombákat fogunk készíteni, ami még töltve is van.
Ezeket szerezd be:
- 16 nagyobb gombafej
- 15 dkg Kenőmájas
- 12 dkg Liszt
- 15 dkg Zsemlemorzsa
- 1-2 Tojás
- Olaj (sütéshez)
1. lépés
A gombát megmossuk, megtisztítjuk, majd szárát kitörjük és a helyére jó púpozottan kenőmájast teszünk. Most jön a Barba-trükk! Egy másik gombafejjel összetesszük, „összeragasztjuk”. Ha nagyon nem akar összeragadni, akkor jön a B terv. Fogpiszkálóval átszúrjuk. :)
2. lépés
Az így elkészített gomba golyókat finoman meghempergetjük a lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában és forró olajon kisütjük. Bármivel ehetjük, legyen az rizs, krumpli vagy éppen saláta.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 179 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
530 kcal -
Összes Zsír
27,3 g -
Koleszterin
105 mg -
Szénhidrát
53 g -
Cukor
4,3 g -
Fehérje
17,7 g