Rántott gomba töltve

2012-06-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Aki még nem látott ilyet, azt meglepetésként fogja ez érni. Golyó alakú gombákat fogunk készíteni, ami még töltve is van.

Ezeket szerezd be:

  • 16 nagyobb gombafej
  • 15 dkg Kenőmájas
  • 12 dkg Liszt
  • 15 dkg Zsemlemorzsa
  • 1-2 Tojás
  • Olaj (sütéshez)

1. lépés

A gombát megmossuk, megtisztítjuk, majd szárát kitörjük és a helyére jó púpozottan kenőmájast teszünk. Most jön a Barba-trükk! Egy másik gombafejjel összetesszük, „összeragasztjuk”. Ha nagyon nem akar összeragadni, akkor jön a B terv. Fogpiszkálóval átszúrjuk. :)

2. lépés

Az így elkészített gomba golyókat finoman meghempergetjük a lisztben, tojásban és a zsemlemorzsában és forró olajon kisütjük. Bármivel ehetjük, legyen az rizs, krumpli vagy éppen saláta.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 179 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

  • Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    530 kcal
  • Összes Zsír

    27,3 g
  • Koleszterin

    105 mg
  • Szénhidrát

    53 g
  • Cukor

    4,3 g
  • Fehérje

    17,7 g