Pulykamell spárgás mártással
2012-08-07- Típus: Fehérje nap, Tejszínes húsok
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy bakonyi utazás alkalmával betértünk egy étterembe, ahol a párom ezt a spárgás ételt rendelte. Nem is maradt semmi se a tányérján.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Pulykamellfilé
- 15 dkg Spárga (fehér vagy zöld)
- Fél fej Vöröshagyma
- 2 dkg Vaj
- 1,5 dl Tejszín
- 1 Tojássárgája
- Szerecsendió
- Só
1. lépés
A spárgát hagyhatjuk egész csíkokban vagy nekünk tetszőre vágva. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, majd a spárgával együtt feltesszük főni sós vízben. Ahogy kicsit már megpuhult, enyhén vajas rántással berántjuk.
2. lépés
A rántással párhuzamosan a pulykamellfilé mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés vajon, majd hozzáadjuk a spárgát egy kicsi lével. Ezután 1 tojássárgáját összekeverünk 1,5 dl tejszínnel (ha úgy látjuk, akkor adhatunk hozzá még 1 evőkanál étkezési keményítőt) és ráöntjük a húsos spárgánkra. Sóval és szerecsendióval ízesítgetjük. Még néhány percig egybe főzzük és már tálalhatunk is.
Értékelések
(5 / 5)
7 személy értékelt
5 574 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
429 kcal -
Összes Zsír
22,1 g -
Koleszterin
252 mg -
Szénhidrát
8,7 g -
Cukor
4,4 g -
Fehérje
48 g