Pulykamell spárgás mártással

2012-08-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy bakonyi utazás alkalmával betértünk egy étterembe, ahol a párom ezt a spárgás ételt rendelte. Nem is maradt semmi se a tányérján.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Pulykamellfilé
  • 15 dkg Spárga (fehér vagy zöld)
  • Fél fej Vöröshagyma
  • 2 dkg Vaj
  • 1,5 dl Tejszín
  • 1 Tojássárgája
  • Szerecsendió

1. lépés

A spárgát hagyhatjuk egész csíkokban vagy nekünk tetszőre vágva. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, majd a spárgával együtt feltesszük főni sós vízben. Ahogy kicsit már megpuhult, enyhén vajas rántással berántjuk.

2. lépés

A rántással párhuzamosan a pulykamellfilé mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés vajon, majd hozzáadjuk a spárgát egy kicsi lével. Ezután 1 tojássárgáját összekeverünk 1,5 dl tejszínnel (ha úgy látjuk, akkor adhatunk hozzá még 1 evőkanál étkezési keményítőt) és ráöntjük a húsos spárgánkra. Sóval és szerecsendióval ízesítgetjük. Még néhány percig egybe főzzük és már tálalhatunk is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

3 475 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

  • Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Pizzasonka csicsókával és tejszínes raguval

  • Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    429 kcal
  • Összes Zsír

    22,1 g
  • Koleszterin

    252 mg
  • Szénhidrát

    8,7 g
  • Cukor

    4,4 g
  • Fehérje

    48 g