Narancsos croissant recept

2012-04-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A croissant Franciaországból származik, kelt tésztából készült sütemény, reggeli mellé vagy süteményként.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 narancs
  • 8 dkg vaj

Recept elkészítése

1. A tepsit előmelegítjük 180°C-ra. A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, a narancs héjjal és a kicsavart lével és jól összegyúrjuk.

2. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk körülbelül fél cm nagyságúra és téglalap alakúra nyújtjuk, majd felcsavarjuk őket a szélénél fogva, kis kifliket alakítva.

3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ráhelyezzük a kifliket körülbelül 2 cm-re egymástól. Sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 777 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros croissant

  • Csokis kiflik (croissant)