Mézes csirkefalatok

2012-08-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:25 p

Régen még biztosan el sem tudtunk volna olyan főételt képzelni, amiben egymással keverjük a markáns ízeket, de mostanra a thai, a kínai és a japán fűszeres-édes-savanyú ételek egyre népszerűbbek. Következő mézes csirke receptünk pontosan ilyen, de annál szerethetőbb.

Ezeket szerezd be:

  • 8 csirkecomb
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1/4 csésze méz
  • 1/4 csésze dijoni mustár
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál curry por
  • 1/4 teáskanál fekete bors

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, olajozzunk ki egy tepsit. Tegyük bele a megtisztított csirkecombokat a tepsibe, enyhén sózzuk meg. Habverő keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a sót, a curry port és borsot.

2. Lépés

Öntsük a keveréket a csirkére és kanállal locsoljunk meg párszor, hogy rendesen befedje. Süssük körülbelül 60-70 percet, locsoljunk meg a lefolyó lével gyakran. Addig süssük, ameddig a csirke szépen megpirul.

Szolgáld barna rizzsel, zöldségekkel.

Fogás: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 336 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Mézes-szezámos csirke

  • Pikáns mézes-fokhagymás csirke

  • Mézes-gyömbéres lazac

  • Egzotikus csirke recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    218,4 kcal
  • Összes zsír

    13,1 g
  • Szénhidrát

    8,9 g
  • Fehérje

    14,1 g