Mézes csirkefalatok
2012-08-16- Típus: Mézes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:25 p
Régen még biztosan el sem tudtunk volna olyan főételt képzelni, amiben egymással keverjük a markáns ízeket, de mostanra a thai, a kínai és a japán fűszeres-édes-savanyú ételek egyre népszerűbbek. Következő mézes csirke receptünk pontosan ilyen, de annál szerethetőbb.
Ezeket szerezd be:
- 8 csirkecomb
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1/4 csésze méz
- 1/4 csésze dijoni mustár
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál curry por
- 1/4 teáskanál fekete bors
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, olajozzunk ki egy tepsit. Tegyük bele a megtisztított csirkecombokat a tepsibe, enyhén sózzuk meg. Habverő keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a sót, a curry port és borsot.
2. Lépés
Öntsük a keveréket a csirkére és kanállal locsoljunk meg párszor, hogy rendesen befedje. Süssük körülbelül 60-70 percet, locsoljunk meg a lefolyó lével gyakran. Addig süssük, ameddig a csirke szépen megpirul.
Szolgáld barna rizzsel, zöldségekkel.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
6 451 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
218,4 kcal -
Összes zsír
13,1 g -
Szénhidrát
8,9 g -
Fehérje
14,1 g