Libamáj citromos mártással

2012-04-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A magyar libamáj messze híres. Együnk hát belőle jó sokat, hiszen egészséges is

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg libamáj
  • 30 dkg libazsír
  • 2 dl tej
  • só, bors petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom leve

Recept elkészítése

1. A libamájat legalább 2 órán át áztatjuk a tejbe, hogy megpuhuljon. Előveszünk egy serpenyőt és felmelegítjük benne a libazsírt, majd beletesszük a májat, és közepes lángon pirítjuk. Közben sóval, borssal és vágott petrezselyemmel ízesítjük.

2. Mikor megpuhult kivesszük a serpenyőből. A zsírt összekeverjük a tejföllel, a citromlével, majd a libamájra locsoljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 540 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Garnírozott karfiol recept

  • Gyors citromos spagetti

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal