Libamáj citromos mártással
2012-04-21- Típus: Főétel, Májas ételek
- Nemzetiség: Erdélyi
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
A magyar libamáj messze híres. Együnk hát belőle jó sokat, hiszen egészséges is
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg libamáj
- 30 dkg libazsír
- 2 dl tej
- só, bors petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 1 citrom leve
Recept elkészítése
1. A libamájat legalább 2 órán át áztatjuk a tejbe, hogy megpuhuljon. Előveszünk egy serpenyőt és felmelegítjük benne a libazsírt, majd beletesszük a májat, és közepes lángon pirítjuk. Közben sóval, borssal és vágott petrezselyemmel ízesítjük.
2. Mikor megpuhult kivesszük a serpenyőből. A zsírt összekeverjük a tejföllel, a citromlével, majd a libamájra locsoljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 540 megtekintés