Lecsókolbász velesült zöldségekkel

2018-10-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Mert a lecsókolbászt nem csak főzni lehet!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Lecsókolbász
  • 1 közepes db Paprika
  • 1 közepes db Hegyes erős paprika
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 3 nagy db Újkrumpli
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 ek Olaj
  • 1 ek Vaj
  • 3 tk Pesto (medvehagymás)

1. lépés

A krumplikat előfőzöm.

2. lépés

Közben a hagymát megpucolom, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágom, a hagymát felezem.

3. lépés

Egy serpenyőbe olajat öntök, belefektetem a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszúrkálok. Sózom, borsozom, locsolok rá még kevés olajat.

4. lépés

Letakarom egy alufóliával. Berakom a 180 °C-fokra hőlégkeveréssel előmelegített sütőbe.

5. lépés

20 perc után leveszem a fóliát, 10 perc után megfordítom. A krumplikat hosszában bemetszem. Újból megszórom az egészet a fűszerekkel. Készre sütöm.

6. lépés

Tálaláskor a felét egy tányérra pakolom, a krumpliba teszek vajat és pestot, meglocsolom a zsírjával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

301 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    875,8 kcal
  • Zsír

    64,3 g
  • Koleszterin

    102 mg
  • Szénhidrát

    48,7 g
  • Cukor

    6,8 g
  • Fehérje

    27,3 g