Lecsókolbász velesült zöldségekkel
2018-10-10- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Mert a lecsókolbászt nem csak főzni lehet!
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Lecsókolbász
- 1 közepes db Paprika
- 1 közepes db Hegyes erős paprika
- 2 közepes db Paradicsom
- 3 nagy db Újkrumpli
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 ek Olaj
- 1 ek Vaj
- 3 tk Pesto (medvehagymás)
1. lépés
A krumplikat előfőzöm.
2. lépés
Közben a hagymát megpucolom, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágom, a hagymát felezem.
3. lépés
Egy serpenyőbe olajat öntök, belefektetem a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszúrkálok. Sózom, borsozom, locsolok rá még kevés olajat.
4. lépés
Letakarom egy alufóliával. Berakom a 180 °C-fokra hőlégkeveréssel előmelegített sütőbe.
5. lépés
20 perc után leveszem a fóliát, 10 perc után megfordítom. A krumplikat hosszában bemetszem. Újból megszórom az egészet a fűszerekkel. Készre sütöm.
6. lépés
Tálaláskor a felét egy tányérra pakolom, a krumpliba teszek vajat és pestot, meglocsolom a zsírjával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 274 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
875,8 kcal -
Zsír
64,3 g -
Koleszterin
102 mg -
Szénhidrát
48,7 g -
Cukor
6,8 g -
Fehérje
27,3 g