Házi eper fagylalt

2013-05-18
Házi eper fagylalt
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Újra itt a fagylaltok időszaka! Mennyire szeretem azt a szakát az évnek! Egy  hűvös, gyümölcsös minden gondot felejtet! :)

Ezeket szerezd be:

  • 250 ml tejszín
  • 100 ml hideg tej
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2-3 marék friss eper

1. lépés

Habverővel verjük keményre a tejszínt, majd tegyük félre. Verjük fel a tojássárgákat három evőkanál porcukorral. Dolgozzuk robotgéppel simára, majd keverjük össze hideg tejjel.

2. lépés

Tisztítsuk meg az epret, távolítsuk el a szárát, majd egy villával nagyjából nyomkodjuk össze. Szórjuk le egy evőkanál porcukorral és tegyük hűtőbe.

3. lépés

A tojásos keveréket hozzáadjuk a felvert tejszínhez és alaposan összekeverjük. Ezután vegyük elő a cukrozott epret és keverjük el a krémmel. Ha nem tűnik elég simának, akkor dolgozzunk rajta egypár fordulatot egy botmixerrel. Ezután tegyünk hozzá egy kis jégkockát, így gyorsabban lesz olyan állaga, mint a fagylaltnak.

4. lépés

A krémet töltsük egy zárható dobozba, majd tegyük a mélyhűtőbe, legalább 3-4 órára, de attól függ, hogy krémesebben vagy jegesebben szeretjük-e a fagylaltot.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

650 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vaníliafagylalt vodkával és meggyel

    Vaníliafagylalt vodkával és meggyel

  • Eton mess parfé

    Eton mess parfé

  • Epres-joghurtos fagylalt

    Epres-joghurtos fagylalt

  • Fahéjas fagylalt

    Fahéjas fagylalt

  • Vaníliafagylalt rummal, mazsolával és mentával

    Vaníliafagylalt rummal, mazsolával és mentával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    143 kcal
  • Zsir

    6.7g
  • Szénhidrát

    17.7g
  • Fehérje

    3.5g