Gombás tortellini fehérboros heringfilével

2013-12-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Tortellinit készítettem gombával, fehérborral, tejszínnel, tormás heringfilével és medvehagymával. Ez egy könnyű és gyors, ugyanakkor nagyon finom étel.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tortellini (gombás)
  • 20 dkg heringfilé (tejszínes-tormás dobozból)
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 6 levél medvehagyma
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1 szál petrezselyem
  • kapribogyó
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

1. Lépés

A tésztát megfőzöm. A hagymákat, petrezselymet összevágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben öntök kevés olajat, beleteszem a heringszeleteket, locsolok rá még tejszínt, kevés fehérbort, szórok rá fehér borsot, kapribogyót, a felkarikázott újhagymát, s a darabolt medvehagymát.

3. Lépés

Tálaláskor díszítem medvehagymával, újhagyma zöldjével, petrezselyemlevéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 038 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával és mozzarellával

  • Sajtos tortellini tonhallal

  • Húsvéti tortellini

  • Gombás tortellini sonkával és sajtszósszal

  • Sajtos tortellini sonkával és fehérboros mángold szósszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    778 kcal
  • Zsír

    35,6 g
  • Koleszterin

    59 mg
  • Szénhidrát

    72,9 g
  • Cukor

    11,8 g
  • Fehérje

    32,3 g