Gombás omlett

2012-07-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy finom omlett reggelire? Hozzá kenyér és egy pohár tej? Régi szép idők. Gyerekkoromban gyakran ezt kaptuk reggeliként. Mindig az tetszett, hogy 1-2 alapanyagot megváltoztattunk benne és egy teljesen új ízvilágot kaptunk, így soha nem tudtuk megunni.

Ezeket szerezd be:

  • 5 db Tojás
  • 30 dkg Gomba
  • 1 Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Tej
  • 1 evőkanál Liszt
  • Bors
  • Kakukkfű
  • Reszelt Sajt
  • Olaj (sütéshez)

1. lépés

A hagymát szeletekre vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A gombát megpucoljuk (ha kész üveges, akkor ezt megspóroltuk), tetszőleges méretre vágjuk és a hagymához adjuk. A cél az, hogy a gombát is puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.

2. lépés

Feltörjük a tojásokat, szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét ízlésünk szerint megsózzuk és kemény habbá keverjük. A tojássárgájához hozzáadjuk az 1 evőkanál tejet és az 1-1,5 evőkanál lisztet és szintén habbá keverjük. Ha már teljesen felhabosítottuk magunkat, a sárgájához szép lassan beleforgatjuk a fehérjehabot.

3. lépés

Előveszünk egy serpenyőt és palacsinta sütés módján megsütjük az omletteket. Ha az omlett elkészült, rátesszük, rákenjük a gombás-hagymás tölteléket, majd félbehajtjuk és extraként sajttal megszórhatjuk a tetejét.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,662 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    386 kcal
  • Összes Zsír

    27,9 g
  • Koleszterin

    418 mg
  • Szénhidrát

    15,6 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    21,8 g