Gombás omlett
2012-07-04- Típus: Fehérje nap, Omlett receptek, Reggeli
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy finom omlett reggelire? Hozzá kenyér és egy pohár tej? Régi szép idők. Gyerekkoromban gyakran ezt kaptuk reggeliként. Mindig az tetszett, hogy 1-2 alapanyagot megváltoztattunk benne és egy teljesen új ízvilágot kaptunk, így soha nem tudtuk megunni.
Ezeket szerezd be:
- 5 db Tojás
- 30 dkg Gomba
- 1 Vöröshagyma
- 1 evőkanál Tej
- 1 evőkanál Liszt
- Só
- Bors
- Kakukkfű
- Reszelt Sajt
- Olaj (sütéshez)
1. lépés
A hagymát szeletekre vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A gombát megpucoljuk (ha kész üveges, akkor ezt megspóroltuk), tetszőleges méretre vágjuk és a hagymához adjuk. A cél az, hogy a gombát is puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
2. lépés
Feltörjük a tojásokat, szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét ízlésünk szerint megsózzuk és kemény habbá keverjük. A tojássárgájához hozzáadjuk az 1 evőkanál tejet és az 1-1,5 evőkanál lisztet és szintén habbá keverjük. Ha már teljesen felhabosítottuk magunkat, a sárgájához szép lassan beleforgatjuk a fehérjehabot.
3. lépés
Előveszünk egy serpenyőt és palacsinta sütés módján megsütjük az omletteket. Ha az omlett elkészült, rátesszük, rákenjük a gombás-hagymás tölteléket, majd félbehajtjuk és extraként sajttal megszórhatjuk a tetejét.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 901 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
386 kcal -
Összes Zsír
27,9 g -
Koleszterin
418 mg -
Szénhidrát
15,6 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
21,8 g