Gombás lecsó kolbásszal és újkrumplival

2015-06-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Elővettem egy üveg télire eltett lecsót, feljavítottam egy kevés gombával, kolbásszal és dúsítottam krumplival. Egész jó, s kellemesen csípős lett.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg lecsó (1 üveg)
  • 4 db chilipaprika
  • 3 db nagyobb csiperkegomba
  • 25 dkg debreceni kolbász (2 szál)
  • 25 dkg újkrumpli
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kolbászzsír
  • 1 dl víz

1. Lépés

A krumplikat alaposan megmosom, egy serpenyőben a kolbászzsíron és kevés vízen felteszem főni.

2. Lépés

Közben felszeletelem a gombákat és a kolbászt, a serpenyőbe belevágom a chilipaprikát.

3. Lépés

Amikor a krumpli már félig puha, hozzáadom a gombát, majd 5 perc elteltével a lecsót és a kolbászt. Fűszerezem, készre főzöm.

4. Lépés

Tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 350 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

  • Ratatouille rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    703 kcal
  • Zsír

    50,5 g
  • Koleszterin

    109 mg
  • Szénhidrát

    33,1 g
  • Cukor

    6,2 g
  • Fehérje

    29,6 g