Firenzei csirkés pesto tészta

2012-04-02
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Mindig is szerettem a tésztaételeket, de egyszer jártam Olaszországban, pontosabban Velencében, és azóta különleges vonzalmat érzek a tésztaételek iránt. Felőlem jöhet bármi, legyen pizza, pesto, spagetti…

Egy különösen kedvenc receptet olvashattok, az olaszok kedvenc fűszerkeverékes szószával, a pestoval. Ha valaki még nem ismerné, akkor a itt elolvashatjátok az elkészítését.

Ezeket szerezd be:

  • 15-20 dkg bármilyen formájú tészta
  • 6 szelet csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze fehérbor
  • 8-16 dkg friss spenót
  • fekete bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 csésze pesto

Csirkés pesto tészta elkészítése:

1. Vegyünk elő egy nagy fazék sós vizet, forraljuk fel,  és főzzük meg benne a tésztát.
2. Míg a tészta készül, elkészíthetjük a csirkét. Kockákra vágjuk, megszórjuk sóval, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben barnára pirítjuk a hús mindkét oldalán, közepes-magas hőfokon. Nem kell készre sütni, csak hogy barnuljon. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre.
3. Abba a serpenyőbe, amivel eddig dolgoztuk, rakjuk bele az apróra vágott hagymát a pirítsuk 2-3 percig, alkalmanként megkeverve.
4. Amikor a hagyma kezd megbarnulni, hozzáadjuk a fokhagymát és még sütjük egy percig. Adjuk hozzá a fehérbort  és forraljuk erőteljesen, amíg a serpenyőben képződött folyadék a felére csökken.
5. Adjuk hozzá a spenótot és a félig sült csirke darabokat. Folytassuk a főzést, fordítsuk és gyakran kevergessük, amíg a spenót pépes állagúra nem fő és a csirke is tovább sül, körülbelül még 2 percig.
6. Kapcsoljuk le a főzőlapot, és adjunk hozzá egy kevés fekete borsot és a pestot. Jól keverjük össze.
7. Amíg ez készül, szűrjük le a tésztát, tegyük egy nagy tálba. A serpenyőbe adjuk hozzá a tejszínt. Párszor megkeverjük, majd azonnal tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Értékeld a receptet!

9 személy értékelt

14 768 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconös-fokhagymás fusilli medvehagymás pestoval

  • Szalonnás-sonkás zöld pestos penne

  • Sonkás ravioli zöld pestóval és parmezánnal

  • Tészta olívás pestóval

  • Zöldséges-pestos tészta