Firenzei csirkés pesto tészta
2012-04-02- Típus: Pestos tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Mindig is szerettem a tésztaételeket, de egyszer jártam Olaszországban, pontosabban Velencében, és azóta különleges vonzalmat érzek a tésztaételek iránt. Felőlem jöhet bármi, legyen pizza, pesto, spagetti…
Egy különösen kedvenc receptet olvashattok, az olaszok kedvenc fűszerkeverékes szószával, a pestoval. Ha valaki még nem ismerné, akkor a itt elolvashatjátok az elkészítését.
Ezeket szerezd be:
- 15-20 dkg bármilyen formájú tészta
- 6 szelet csirkemell
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 csésze fehérbor
- 8-16 dkg friss spenót
- fekete bors
- 2 dl tejszín
- 1 csésze pesto
Csirkés pesto tészta elkészítése:
2. Míg a tészta készül, elkészíthetjük a csirkét. Kockákra vágjuk, megszórjuk sóval, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben barnára pirítjuk a hús mindkét oldalán, közepes-magas hőfokon. Nem kell készre sütni, csak hogy barnuljon. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre.
5. Adjuk hozzá a spenótot és a félig sült csirke darabokat. Folytassuk a főzést, fordítsuk és gyakran kevergessük, amíg a spenót pépes állagúra nem fő és a csirke is tovább sül, körülbelül még 2 percig.
Értékelések
(4.6 / 5)
9 személy értékelt
15 145 megtekintés