Fehérboros cukkini krémleves tojással, lazac szeletekkel

2013-09-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Még mindig cukkini! Ezúttal ezt a levest egy kis fehérborral bolondítjuk meg.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kicsi cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors
  • 2 db tojás
  • lazacszeletkék
  • olivaolaj

1. lépés

A cukkinit és a krumplit darabolom, a hagymákat aprítom, olívaolajon megdinsztelem, ráteszem a cukkint és a krumplit, fűszerezem, megfőzöm, a végén öntök bele tejszínt és fehérbort.

2. lépés

Botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor merek egy tányérba levest, ráteszem a felszeletelt tojást, rá kis kupac lazacszeletkéket.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

613 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kertészlány leves

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    232 kcal
  • Zsir

    6.8g
  • Szénhidrát

    25.7g
  • Fehérje

    9.1g