Farsangi fánk rumos eper dzsemmel
2013-10-26- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3-4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszolgathatunk.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 5 dkg vaníliás cukor
- 1/2 citrom
- só
- 5 dl olaj
- rumos eper dzsem
1. lépés
A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.
2. lépés
Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kikeverem a a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.
3. lépés
Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.
Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eper dzsemet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 819 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
811 kcal -
Zsir
35.5g -
Szénhidrát
108g -
Fehérje
15.2g