Farsangi fánk rumos eper dzsemmel

2013-10-26
  • Hány főre: 3-4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszolgathatunk.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1/2 citrom
  • 5 dl olaj
  • rumos eper dzsem

1. lépés

A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.

2. lépés

Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kikeverem a a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.

3. lépés

Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.
Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eper dzsemet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 819 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fánk sütőben sütve

  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    811 kcal
  • Zsir

    35.5g
  • Szénhidrát

    108g
  • Fehérje

    15.2g

Kommentek