Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

2016-10-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egyik kedvenc lecsóm a saját termelésű chilivel. Piacon is beszerezhető néha, de csak az tegye bele, aki valóban szereti és bírja is!

Ezeket szerezd be:

  • 1 db Cukkini
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Kápia paprika
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 1 ek Olívaolaj (fűszeres)
  • 10 dkg Parasztkolbász
  • 50 g Bacon szalonna
  • 2 db Tojás
  • 1 tk Ételízesítő (ízlés szerint)
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
  • 1 tk Chiliszósz (ízlés szerint)
  • 2 közepes db Krumpli

1. lépés

Egy serpenyőben a fűszeres olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rádobom a felszeletelt paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a szeletelt cukkinit és paradicsomot, a szeletelt kolbászt, és a darabolt bacont.

2. lépés

Amikor kész, beleöntöm a felvert 2 tojást.

3. lépés

Sült krumplival fogyasztom. Rare Ubatuba Cambuci Pepper paprikával díszítem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 271 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    709,9 kcal
  • Zsír

    46,6 g
  • Koleszterin

    254,5 mg
  • Szénhidrát

    43 g
  • Cukor

    11,5 g
  • Fehérje

    33,5 g