Brokkolis mandulás csirke

2012-04-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A legjobb, amit a főzésben szeretek, hogy nem kell túl bonyolítani a dolgokat, ha éppen nincsen sok hozzávalónk a hűtőben, akkor is finom  fogásokat tudunk összeütni fél óra alatt. Az ember mindig kiélheti a kreativitását és egy kicsit improvizálhat. A következő recept is így született meg egy délután, amikor nem volt kedvem órákat állni a tűzhely felett.

Ezeket szerezd be:

  • 0,5 kg csirkemell
  • olívaolaj
  • 1 nagy brokkoli
  • 1/4 teáskanál chili
  • pirított mandula
  • 1 tk szezámolaj
  • fekete bors

Elkészítés:

1. Készítsünk ki egy fazékban 2 liter sós vizet és a legnagyobb fokozaton forraljuk fel.  Míg a víz melegszik, folytathatjuk a következő lépést.
2. Helyezzük a csirkemelleket egy tálba és megszórjuk tetszőleges fűszerekkel minden oldalon. Ez lehet majoranna, oregano, petrezselyem, bazsalikom, tárkony, vagy egy kis grill fűszersó, attól függ, hogy mi van otthon. Ne görcsöljünk, improvizáljunk!  Melegítsünk elő egy nagy serpenyőt vagy egy wok sütőt. Dörzsöljünk be kis olívaolajjal a csirkemellet. Grillezzük vagy süssük a hús mindkét oldalát néhány percig, ameddig meg nem barnul, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és hagyjuk a húst megpuhulni. Mikor kész, vegyük ki a csirkemelleket és szeleteljük fel. A serpenyőt ne tegyük még el, mert használni fogjuk.

3. Amikor a csirke már megsült és a víz forr, beletesszük a brokkolit a sós forrásban lévő vízbe. Hagyjuk, hogy a víz ismét felforrjon, aztán főzzük még 1 percig a brokkolit.
4. Melegítsünk egy evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben és pirítsuk meg rajta a vágott mandulát. Adjuk hozzá a piros chilit. Miután a chili sercegni kezd, hozzáadjuk a brokkolit, a szeletekre vágott, grillezett csirkét és jól összekeverjük őket. Öntsünk rá egy kevés szezámolajat.  A brokkolit és csirkét utoljára meghintjük kis sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint. Süssük őket össze addig, ameddig a csirke meg nem pirul.

Ínyencek így a’la nature fogyaszthatják, de rizzsel is kiváló. Tálaláskor szórjuk meg  a fűszerrel, amit a csirkéhez használtunk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4,318 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csülöksonka felvágott zöldségekkel együtt sütve

  • Sajtos-spenótos szelet

  • Fokhagymás tejszínes csirkemell krumpliágyon csőben sütve

  • Baconnal rakott csirkemell

  • Padlizsános csirketál