Bográcsos hallecsó

2012-06-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A tegnapi hagyományos lecsós recept után bemutatom a fehérjében gazdag halas változatot.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Busa
  • 3 db Vöröshagyma
  • 2 db Zöldpaprika
  • 1 db Csöves paprika
  • 2 db Paradicsom
  • 1 evőkanál Zsír
  • Pirospaprika

Még mielőtt nekiesnénk a receptnek, előtte a halat megtisztítjuk, feldaraboljuk szeletekre (vagy akár szálkamentesre átpaszírozhatjuk, így kissé pépes állaga lesz) és besózzuk.

1. lépés

A bográcsban 1 evőkanál zsírt felolvasztunk, majd a zöldpaprikát és a vöröshagymát megpároljuk benne. Fontos, hogy állandóan kavargassuk. Adhatunk hozzá egy kevéske vizet is.

2. lépés

Ha már félig megdinsztelődött, beletesszük a kockákra vagy szeletekre vágott paradicsomot és csöves paprikát. Bográcsos legény módjára kevergetjük. :)

3. lépés

Ahogy a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a hal szeleteket és öntünk hozzá 6 dl vizet. Sok dolgunk innentől már nincs. Keverjük, kóstoljuk, fűszerezzük szájízünk szerint. Én szoktam beletenni, borsot, pirospaprikát is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

4 643 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    576 kcal
  • Összes Zsír

    24,9 g
  • Koleszterin

    214 mg
  • Szénhidrát

    26,3 g
  • Cukor

    13 g
  • Fehérje

    61,1 g