Almás-sajtos csirke recept
2012-05-30- Típus: Almás hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ezt a receptek főleg nyáron az alma szezonban szoktam készíteni, amikor is annyi alma terem a kertben, hogy szinte a földig húzza az ágakat.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirkemell filé
- 15 dkg szalonna
- 3 alma
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- só, bors
- liszt
1. Lépés
A csirkemellet megmossuk, kis szeletekre vágjuk. A szalonnaszeleteket egy tűzálló edény aljára tesszük. A csirkéket megsózzuk, borssal ízesítjük és megforgatjuk a lisztben.
2. Lépés
Az almákat hámozzuk meg, majd egy reszelőn egészen kicsire szeleteljük. A szalonnára fektetjük a csirkéket, rászórjuk az almát, ráreszeljük a sajtot is, végül a tetejét tejföllel locsoljuk meg.
3. Lépés
180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és barnára sütjük a tejfölt és a sajtot a tetején, kb. 30 perc alatt.