Áfonyás sütemény

2013-06-09
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy egyszerű áfonyás sütemény, csak azért mert már régen készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 150g vaj
  • 150g porcukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál Amaretto
  • 150g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 200 g áfonya
  • porcukor
  • barna cukor
  • 1 evőkanál fahéj

1. lépés

Keverjük össze lisztet és a sütőport. Dolgozzuk össze a vajat porcukorral és az Amarettoval. Adjunk hozzá egy tojássárgáját, keverjük össze, jöhet hozzá egy evőkanál liszt, és jól keverjük össze. 

2. lépés

Ismételjük meg ezt a folyamatot, amíg elfogy az összes tojássárgája. Öntsük bele a maradék lisztet, és keverjük össze.

Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá. Keverjük össze óvatosan a tésztát, a habot laza mozdulatokkal forgassuk bele. 

3. lépés

Béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. Megszórjuk az áfonyával és barna cukorral és fahéjjal a tetejét. Sütőben 35 percig 180°C-on sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral. 

Bon Appetite!

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 342 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás márvány szelet

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Egyszerű meggyes piskóta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    429 kcal
  • Zsír

    22.8g
  • Szénhidrát

    48.5g
  • Fehérje

    5.7g